Cees Wouters

Persoonlijke Navigator

Ik ben Cees Wouters, gepensioneerd klinisch geriater. Na mijn afstuderen heb ik de huisartsenopleiding gevolgd en 2 jaar waargenomen in diverse praktijken o.a.in Amsterdam.
In 1979 ben ik met mijn echtgenote een jaar lang door Zuid Amerika getrokken.
Terug in Nederland heb ik 2 jaar gewerkt als arts assistent in een psychiatrisch ziekenhuis. Daarna besloot ik de opleiding tot klinisch geriater te volgen.

Als klinisch geriater heb ik in totaal 6 jaar in psychiatrisch ziekenhuizen gewerkt en 24 jaar in het Jeroen Bosch ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Hier heb ik samen met een collega de afdeling geriatrie en een geheugen en valpolikliniek heb opgezet .Na mijn pensioen mocht ik nog 2,5 jaar invallen in diverse ziekenhuizen.

Mijn keuze,zowel voor de huisartsgeneeskunde als uiteindelijk voor de klinische geriatrie, is geweest dat beide specialisaties een brede algemene medische kennis vragen en je geconfronteerd wordt met problemen van zowel medische, sociale, psychische en psychiatrische problematiek.
De rol van klinisch geriater in het algemeen ziekenhuis heeft zich de laatste 10 jaar ontwikkeld tot een specialisme dat steeds meer samen met andere specialismen het beleid bepaalt bij complexe medische problematiek zoals post-operatieve complicaties, prognose van behandeling van kanker in relatie tot leeftijd, delier en interacties van de vaak aanwezige multiple medicatie bij ouderen.
Speciale interesse heb ik gehad in de diagnostiek, behandeling en begeleiding van dementie, depressie, gedragsstoornissen en polyfarmacie.
Niet alleen de patiënt maar ook de partner, kinderen en het zorgsysteem vragen hierbij veel aandacht en uitleg.

Weten of het iets voor u is?

Geheel gratis en vrijblijvend