Vera Renaud

Persoonlijke Navigator

Het leven leiden wat je past, wie wil dat nu niet.

Maar wat als je plots getroffen wordt door een bedreigende aandoening zoals kanker. Wat past dan het beste bij je?

Het wegvallen  van zekerheden en vanzelfsprekendheid  die een diagnose kanker met zich mee kan brengen maakt mensen psychisch en emotioneel kwetsbaar. En juist dan komt er in korte tijd veel op iemand af, medische ( vervolg) onderzoeken, behandeling, informatie, adviezen vanuit meerdere bronnen en kanten. Soms is door de bomen het bos niet meer te zien of volg je als vanzelfsprekend en automatisch het voor je uitgezette ( behandel) beleid, voor velen een route die goed voelt, rust, vertrouwen en zekerheid biedt.

Andere weer kunnen hierbij vragen hebben: is deze route of behandeling met meest geschikt voor mij, wat is belangrijk in mijn leven, waar wil ik voor gaan, wat, wie en welke informatie heb ik nodig  om mijn keuzes en afwegingen hierbij te maken.

Een sparringpartner, deskundig en onafhankelijk, met tijd en aandacht zou hierbij behulpzaam kunnen zijn. Iemand die niet vóór maar mét je meedenkt, je kan ondersteunen en helpt te inventariseren op welke vragen jij een antwoord wil, welke informatie je nodig hebt, en hoe dat te bereiken.

Dit alles om je in staat te stellen de afwegingen te maken, keuzes en besluiten te nemen die voor jou passend zijn.

Ik ben van mening dat behoud van de eigen regie, maar zeker nog het als individu gezien en gehoord blijven worden, juist in een heel kwetsbare fase, van grote waarde is en mensen sterker en  weerbaarder maakt.

Daar zet ik mijn ervaring en deskundigheid als arts en als medemens hier graag voor in.

Weten of het iets voor u is?

Geheel gratis en vrijblijvend