Champions league

‘Ik wil voor mijn vrouw de Champions League’… we zitten met zijn vieren om de keukentafel om door te nemen wat hun situatie is. Hij houdt alles bij in een strak Excel overzicht, daar lopen we samen doorheen. Ik maak tekeningen om uit te leggen hoe het zit met de verschillende stadia van longkanker. Voor haar is het heel moeilijk om bij ons aan tafel te blijven zitten. Soms wil je er gewoon even niks van weten.

Ze maken zich zorgen over de tijd die verstrijkt om helderheid te krijgen over haar behandelplan.  Hoe dat komt en vooral: hoe het versneld kan worden.  Als je overal leest dat je enige kans op genezen van niet kleincellig longkanker een operatie is, dan liever vandaag dan morgen natuurlijk. Want als het eenmaal uitgezaaid is naar de klieren, vervalt die optie. Ze willen ook weten wat voor hen nu het beste ziekenhuis is. Daarom hebben we inzichtelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen de ziekenhuizen in hun regio. Dat vraagt om goede uitleg en kijken wat het beste bij hen past. Natuurlijk is hun zorg dat overstappen naar een ander ziekenhuis verder vertraagt en we bespreken de overdracht van haar medische informatie.

Ik leg uit dat het voor henzelf ook belangrijk is toegang te hebben tot hun medische dossier.  Kennelijk is dat in 2018 nog niet overal even makkelijk te realiseren. Schriftelijk aanvragen geeft hun ziekenhuis aan en dan krijg je binnen een paar weken bericht.  Ik leg uit dat de huisarts hen daarbij kan helpen en dat het echt een normale vraag is.

En ik realiseer me eens temeer waarom het belangrijk is dat deze service er komt. De Champions League is nog best ver weg.

Wilt u weten wat onze Navigators
voor u kunnen doen?

Wilt u weten wat
onze Navigator voor
u kunnen doen?

Geheel gratis en vrijblijvend