Vertrouwen

Op tafel ligt het uitgeknipte AD artikel met de kop: ‘Forse kritiek op betaalde vraagbaak over kanker’. ‘Toen ik het las, wist ik meteen dat jullie mij verder kunnen helpen’, zegt de sympathieke, net gepensioneerde zakenman. Hij had ‘t knipsel toch nog even weggelegd, totdat zijn vrouw erom vroeg na een gesprek in het ziekenhuis dat onbevredigend verliep.

We zitten met twee Navigators aan tafel want we zijn nieuwe artsen aan het inwerken. Ze vertellen over zijn diagnose prostaatkanker en over de behandelmogelijkheden die werden uitgelegd als een voldongen feit. ‘Oh’, zei de uroloog, ‘wil je geen operatie? Dan stuur ik je meteen door naar de radiotherapeut’. Die had de planning al voor zich liggen en vroeg: ‘wanneer zullen we beginnen?’ No time to loose. ‘Kundige en prettige mensen!’, haast zijn vrouw zich te zeggen, maar het was wel een beetje op hen overgekomen als productie willen draaien.

Hij wil geen operatie. En als het moet dan liever in Duitsland. Maar waarom geen brachtytherapie? De vragen springen alle kanten op. We praten eerst verder over wat belangrijk is in hun leven, samen met hun zoon die recent de succesvolle herenmodezaken van zijn ouders heeft overgenomen. De zoon vertelt hoe moeilijk het voor zijn vader is van anderen te horen wat hij moet doen, hij is niet voor niks vanaf zijn 25e al zelfstandig ondernemer.

Gelukkig zijn er voor zijn situatie fantastische keuzehulpen. De avond van te voren hebben we ze zelf allemaal bekeken, best lastig kiezen!  De duidelijkste openen we op de laptop en we lopen er samen in detail doorheen. Dat helpt. Net als het besef dat hij best even tijd heeft om een keuze te maken.

Paar dagen later belt hij ons omdat zijn zoon informatie heeft gevonden over protonentherapie. Ze hebben al gebeld met de kliniek in het Duitse Essen en kunnen daar terecht. We zoeken het voor hem uit en raadplegen ook een van onze specialistische Navigators.

Uiteindelijk krijgen we een mail dat ze hebben gekozen voor radiotherapie. Gewoon in Rotterdam.

Vol vertrouwen. Fijn. In de review geven ze onze service een 9. Ook heel fijn!

Wilt u weten wat onze Navigators
voor u kunnen doen?

Wilt u weten wat
onze Navigator voor
u kunnen doen?

Geheel gratis en vrijblijvend